Recensies Opleiding JIHk Coach

 

Recensies
Opleiding Jongens in hun Kracht Coach

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120

Recensie van Chris
Coach | Opleiding afgerond 2 maart 2024

Ik heb de opleiding als ontzettend waardevol ervaren. Door de timing heb ik in mijn leven heel wat kunnen veranderen. Door de opleiding ben ik weer in verbinding gekomen met mezelf, juist door mee te doen in de groep en mezelf open te stellen voor iets heel anders. Ik heb een hele fijne tijd gehad, ik heb veel geleerd en kan doordat ik deze opleiding heb afgerond veel vrijer door het leven vanaf nu.

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120

Recensie van Shirly Klein
Kindercoach | Opleiding afgerond 2 maart 2024

De opleiding geeft je een nieuwe manier van lichaamsbewustwording en daarnaast raakt het ook diepere lagen in jezelf. Zowel de trainers als deelnemers geven je tijd en ruimte om in een veilige omgeving jezelf te ontwikkelen in bewustwording. Ik heb ervaren dat het lichaam mij veel kan vertellen en dat er veel meer wijsheid in het lichaam te vinden is dan mijn hoofd kan bedenken. Het is zeker een aanrader om de opleiding te volgen, maar let wel, alleen voor durfals 🙂

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120

Recensie van Aniek Snijder
Docent | Opleiding afgerond 2 maart 2024

De opleiding heeft mij persoonlijk veel gebracht, ik heb meer inzicht in mezelf gekregen en sta dichter bij mijn gevoel. Daardoor kan ik makkelijker keuzes maken die bij mij passen. De weg die je aflegt kan behoorlijk intens zijn, de opleidingsdagen brengen je echt in beweging (letterlijk en figuurlijk). De huiswerkopdrachten helpen je om andere mensen te coachen, waardoor je de oefeningen nog beter leert kennen en ook hierbij in verbinding met jezelf blijft.  

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120Recensie van Gerwin van Eldik
Begeleider, coach en trainer | Opleiding afgerond juli 2023

Wat heb ik veel geleerd en ontdekt tijdens dit trainingsprogramma. Ik raak er soms maar niet over uitgepraat. Hoe een mens in een paar maanden zo kan veranderen, echt life changing. Met dankbaarheid, innerlijke vrede en blijdschap kijk ik terug. De  eenvoudig aan te leren lichaamsoefeningen, de diepgaande gesprekken, het groepsgedeelte gaven mij een bron van informatie. In eerste instantie voor mijzelf. Om te helen en om mijzelf opnieuw uit te vinden. Nu is het tijd om de balans te gaan ervaren. Want dat ik geleerd heb om lichaamsbewust te zijn en echt te voelen staat buiten kijf. Als ik als voormalige stuiterbal en impulsief gedragend persoon zo bewust kan zijn in mijn leven dan kunnen anderen dit ook.

 

En als ik het even kwijt ben weet ik hoe ik er door de oefeningen weer in kan komen. Ik werd door Rita, Gerbrand en de ander deelnemers gezien, begrepen, ik kon mijzelf zijn en mijn stem laten horen. Mede ook terug te zien in het primaire en dus bewegende gedeelte. De anderen waren een spiegel voor mij, door hun gedrag zag ik wat ik zelf ook soms deed. Niet om te oordelen, wel om ervan te leren. Kortom ik zocht verdere groei, ontwikkeling en een nieuwe afslag tijdens mijn transformatiereis. Rita en Gerbrand wezen de weg, ik heb mijn beste beentje ervoor gezet om het te volgen. Nu aan mij om te leiden en andere bewustzijn te brengen. Stapje voor stapje.

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120Recensie van Peter Steenblik
Oefentherapeut Mensendieck, Kernvisiecoach | Opleiding afgerond januari 2022

De kernwaarden vertragen en verzachten in bewegen zijn grote Eye openers – Ik heb eerst jaren als oefentherapeut Mensendieck gewerkt. Ik had toen al belangstelling voor de holistische benadering van het lichaam. Mijn inziens zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en reageren als één geheel op elkaar. Ik heb altijd ook al de interesse gehad in waarom iemand rugklachten of nekklachten had en voelde hierbij dat dit vaak niet alleen lichamelijk was. Ik ontdekte bij mijzelf dat ik hooggevoelig ben en toen ik kinderen kreeg zag ik dat zij dit ook zijn.

 

Andere opleidingen leerden mij nog meer over hoe ik hiermee om kon gaan en hoe ik mijn gevoelswereld ook met mijn kinderen kon spiegelen en hoe ik hen daardoor meer zelfvertrouwen kon laten voelen. Meestal gaat dit met een gesprek , een oefening of een knuffel en weer in de praktijk oefenen. Ik heb echter bij Gerbrand en Rita dit gevoel van rust en vertrouwen in mijn lijf in een nog diepere verbinding gevoeld .

 

Door te bewegen met eenvoudige bewegingsoefeningen kwam ik mentaal, emotioneel en fysiek in beweging en creëerde een innerlijke verbinding die mij heel blij en vol vertrouwen in de wereld zet.  Bewegen zegt zoveel! Je kan uit bewegen halen hoe iemand in zijn vel zit. Hoe iemand reageert in bepaalde situaties, hoe iemand grenzen aangeeft of ruimte inneemt. Jongens in hun Kracht brengt eigenlijk alles samen wat ik in de afgelopen jaren vanaf het begin van mijn leven en studies tot nu heb geleerd. Oefeningen geven was ik bekend mee.

Met de oefeningen van Jongens in hun Kracht maak ik echter nog meer de verbinding tussen het lichamelijke, het emotionele en mentale stuk bij mezelf. De kernwaarden vertragen en verzachten in bewegen zijn grote Eye openers. En om het begin van deze recensie aan te halen: de verbinding tussen lichaam en geest heb ik nog weer dieper gevoeld door in beweging te komen! Ik dank Gerbrand en Rita voor de opzet van deze prachtige opleiding en hoop dat ik zelf veel kinderen en volwassenen met wat ik hier geleerd heb weer door mag geven. Ik gun iedereen deze krachtige verbinding met zichzelf en dat we als een druppel in de oceaan eerst onszelf mogen ontdekken om dit vervolgens door te geven in liefde aan anderen! 

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120Recensie van Jacqueline Casagrande 
Coach & Begeleider | Opleiding afgerond juli 2021 

De opleiding Coach Jongens in hun Kracht begonnen in afwachting, observatie en onzekerheid over mezelf: kan ik de oefeningen wel? Daar zag ik het meest tegenop, omdat ik goed ben in pratend coachen en bewegen niet mijn stijl is. En juist zijn de bewegingsoefeningen van Jongens in hun Kracht het middel om je fysiek, emotioneel en mentaal in beweging te brengen. Dat heb ik zelf ervaren in deze opleiding, wat een impact in mijn eigen ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en leven vanuit verticaliteit, de verbinding voelen met jezelf, jouw zachte kracht! Gerbrand en Rita begeleiden op een authentieke liefdevolle kundige wijze, zij hebben mij bewust gemaakt wat in mij aanwezig is, dat alles er mag zijn.

 

Dankbaar dat zij deze geweldige opleiding geven vanuit hun hart. Dat dit op mijn pad is gekomen. Ik verwonder mijzelf keer op keer over de impact van wat de eenvoudige laagdrempelige bewegingsoefeningen, en de wijze waarop je hier als coach op inspeelt, in beweging zet bij de ander. Een waardevolle aanvulling op wat ik in mijn werk vanuit intuïtie, vanuit mijn hart doe, mensen in hun kracht zetten.

 

Ik wens als eerste dat ik met het uitdragen van JIHK ik in de toekomst veel jongeren en volwassenen bewust mag maken van hun eigen zachte kracht, zij hierdoor een stevig fundament ervaren en vanuit verticale lijn hun leven durven te leiden. Hoe meer mensen dit ervaren, hoe beter dit is voor de mensheid. Daar ga ik voor! Ten tweede wens ik elke professional deze opleiding Coach Jongens in hun Kracht bij Gerbrand Martini en Rita Kroeze om te mogen ervaren wat dit aanvullend kan betekenen bij wat je al doet. Wens jij een nieuwe weg (Nuova Strada) in te slaan? Ik gun het je vanuit mijn eigen ervaringen van harte! 

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120Recensie van Lisette 
Beeldend therapeut | Opleiding afgerond 2021. 

Jongens in hun kracht is een prachtige opleiding als je opzoek bent naar een meer lichaamsgerichte manier van werken omdat je denkt dat niet alleen de cognitie behandeld kan worden en lichaam en geest als één functioneren. De opleiding zet jou als hulpverlener eerst zelf aan de slag waardoor je ook voor jou persoonlijk er veel uit kan halen. De oefeningen die je doet met de groep leggen persoonlijke uitdagingen bloot en Rita en Gerbrand helpen je deze in te zien en aan te gaan. De filosofie hierachter is dat jij als hulpverlener je cliënt niet kan helpen naar hun lichaam te luisteren als jij het zelf niet kan. De oefeningen die jij dus leert, leer je in eerste instantie voor jezelf waardoor het eigen wordt en je het vanuit een persoonlijke overtuiging aan je cliënten kan overbrengen. 

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120Recensie van Gerben 
Leerkracht & Zzp | Opleiding afgerond 2021.

Ik heb de opleiding Jongens in hun Kracht Coach als een zeer zinvolle training ervaren. Ben je op zoek naar jezelf, wil je verheldering van je eigen waarden of wil je in beweging komen… Dan kunnen Gerbrand en Rita je zeker helpen. De warmte en rust die er is tijdens de trainingsdagen helpen je om bij jezelf ‘naar binnen te gaan’. Je ontdekt waarom je dingen doet of denkt. Je verleden beïnvloedt je handelen in het nu. Wil je dit veranderen, dan moet je eerst verbinden met je verleden en met jezelf. Dat is soms pijnlijk, maar biedt daarna alle ruimte om te veranderen vanuit een nieuwe verbinding met jezelf! Het heeft mij geïnspireerd om vanuit de kernwaarden en bouwstenen van Jongens in hun kracht te gaan handelen en zo kinderen en hun ouders te willen helpen! 

Logo Symbol Nuova strada - jongens in hun kracht V2-120Recensie van Rufi
Rouwbegeleiding | Opleiding afgrond 2021.

Het is natuurlijk ook de tijd van je leven, het proces waarin je zit. Maar ik kwam echt thuis bij mezelf in deze opleiding. De zorgvuldige en zorgzame manier waarop Gerbrand en Rita bedding boden voor mijn ontwikkeling; de oefeningen: top! Ik heb mogen ervaren dat relatief eenvoudige oefeningen effectief en helend zijn. Bewustwording van je lijf gaat over ontwikkeling van zelfbewustzijn: wie ben ik, hoe doe ik, waarom eigenlijk en wat wil ik? Mijn leerproces is nu een instrument voor de ondersteuning van grote en kleine mensen.Zo werk ik met ‘Jongens in hun Kracht’ bij begeleiding van verlies en rouw. Ik ben iedere keer verrast en ontroerd hoe effectief dit is.